זוג מבוגרים עומד עם הגב למצלמה על רקע חוף הים
כתבה מאת: אייל רחוביצקי

פרישה מוקדמת איך עושים זאת נכון ? 

איך להתכונן לפרישה בגיל 50, מה החסרונות בפרישה מוקדמת, האם אפשר לשמור על הטבות המס כשפורשים לפני גיל 60?

העולם השתנה. אם הדור של ההורים חשב על פרישה לפנסיה בכבוד בגיל 70-65, דור ה-Y כבר חולם לפרוש הרבה יותר מוקדם. בפועל, ביום שיש לנו מספיק כספים לחיות את שארית החיים תוך יצירת הכנסה שוטפת רציפה, מהשקעות או משכר דירה למשל, נוכל למעשה לפרוש מעבודה.

רוב האנשים היו רוצים לדעת שיש להם את האפשרות הזאת, אבל גם כאלו שיכולים לא בהכרח יממשו אותה. חלק מהאנשים יישאר בעבודה כי הוא רוצה לקום בבוקר וללכת לעבודה, להיפגש עם העובדים והחברים. זה שגרה של שנים, אז למה להפסיק אותה? וגם – האפשרות היותר מעשית היא לפרוש בגיל המינימלי, שמאפשר לנו ליהנות מניצול של הטבות מס בעת משיכת כספים מחיסכון ארוך טווח, שהוא 60. פרישה לפני ושימוש בכסף בפנסיה ובאפיקים אחרים יחייבו במס.

עם זאת, מי שיש לו מספיק בצד עד לגיל 60, יכול להשתמש בכספים האלו ואז בהגיעו ל-60 ליהנות מהטבות המס בדומה לכל פורש אחר מעל גיל 60.

ונזכיר שמשיכה למשל של קרנות השתלמות, אפשרית לאחר 6 שנות חיסכון ללא תלות בגיל ולרבים יש סכומים נאים בקרנות ההשתלמות.  
 

פרישה בגיל 50 – כמה כסף צריך עד שתקבלו את הקצבאות בגיל 60

נניח שאתם מרוויחים טוב (20 אלף שקל ומעלה), אחרת אין לכם כמובן אפשרות לפרישה מוקדמת. נניח שיש לכם קרן השתלמות ואתם רוצים לפרוש אחרי 25 שנות עבודה בגיל 50. בקרן ההשתלמות יש לכם סדר גודל של 900 אלף שקל עד 1 מיליון שקל במידה ולא משכתם כספים, ואם השקעתם במסלול מנייתי בלבד יש לכם סכום גבוה יותר. 

לוגו לבן

ההודעה נשלחה בהצלחה

נחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן